Pokrenuli smo novi Erasmus+ projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

Danas smo u Irskoj na kick-off sastanku pokrenuli novi Erasmus+ projekt. Cilj projekta je uključivanje odraslih osoba u proces cjeloživotnog učenja.

Pokrenuli smo novi Erasmus+ projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna

Cilj projekta "Elevation" je razvoj mini obrazovnih resursa za stjecanje ključnih kompetencija namijenjenih odraslim osobama s manje mogućnosti koje ne pokazuju interes za sudjelovanjem u cjeloživotnom učenju. Uz to se namjerava razviti kurikulum za osposobljavanje osoblja u obrazovanju odraslih za rad s tom ciljnom skupinom odraslih polaznika i korištenje novih obrazovnih resursa.

Projekt Elevation nastoji razviti i prilagoditi nove edukacijske materijale kako bi one najugroženije ponovo privukao u  proces obrazovanja. Novi edukacijski materijali obuhvaćat će popularne teme kao što su umjetnost, kultura, digitalni i socijalni mediji, sport te razne hobi aktivnosti.

Ideja projekta je navedene tematske okvire prilagoditi bitnim obrazovnim disciplinama na način da budu jednostavni i pristupačni marginaliziranoj ciljnoj skupini kako bi se ona mogla zainteresirati i uključiti u rješavanje takvih izazova.

Više o projektu saznajte u newsletteru Elevation projekta: