Potičemo financijsku pismenost djece i mladih

Svrha ovakvog projekta je financijski opismeniti ljude kako bi u budućnosti što manje obitelji dolazilo u nepogodne financijske situacije

Potičemo financijsku pismenost djece i mladih

Dana 17. i 18. rujna 2019. u Virginiji, Cavan (Irska), održan je prvi transnacionalni sastanak koji je označio službeni početak projekta Piggy Bank. Predstavnici iz 7 europskih država prisustvovali su sastanku i ponudili osvrt na aktualno stanje usluga na području obrazovanja odraslih u svojim zemljama s naglaskom na obiteljsko učenje. Na ovom sastanku partneri su analizirali projekt i zajedno utvrdili plan rada, očekivane rezultate i učinke.

Ovaj projekt osmišljen je s ciljem podizanja razine financijske pismenosti u svim državama partnerima s naglaskom na pomoć obiteljima kojima je takvo znanje potrebno. Svrha ovakvog projekta je financijski opismeniti ljude kako bi u budućnosti što manje obitelji dolazilo u nepogodne financijske situacije i time direktno ugrozili egzistenciju sebe i svoje obitelji.

Za mnoge odrasle osobe, pitanje financijskog stanja izvor je svih drugih problema s kojima se susreću, a dugoročno ti problemi mogu rezultirati lošim odnosima u obitelji, prekidima prijateljstava i veza, a u najekstremnijim slučajevima čak i nasiljem te samoubojstvima.

Projekt se primarno usredotočuje na obitelji koje koriste mobilne tehnologije u svakodnevnom životu jer će sudionici upravo pomoću pametnih telefona imati prilike usvojiti bitno znanje o financijskoj pismenosti. Ciljna skupina projekta nisu samo odrasli s nižom razinom financijske pismenosti već i djeca raznih dobnih skupina kako bi se što bolje pripremila za sve financijske izazove i zamke s kojima će se susretati kroz odrastanje i život.

Više o projektu saznajte u newsletteru Elevation projekta: